PROLOCS säkerhetsdörrar

En Proloc säkerhetsdörr skyddar dig och din familj från inbrott och brand samt stänger ute oljud och lukt från trapphus. Vi återskapar det befintliga utseendet på dörren eller tillverkar den efter din egen design, allt är möjligt.

10 års inbrottsgaranti
Samtliga Proloc säkerhetsdörrar med Motturalås som installeras i bostäder av Proloc omfattas av 10 års inbrottsgaranti. Garantin täcker hela kostnaden för en ny dörr om Motturalåset har forcerats.

5 års funktionsgaranti
Samtliga Proloc säkerhetsdörrar som installeras av Proloc omfattas av 5 års funktionsgaranti med fri service avseende dörrens funktion. Garantin täcker ej elektriska lås där istället tillverkarens garanti gäller (normalt 1-2 år).

2 års installationsgaranti
Samtliga Proloc säkerhetsdörrar som installeras av Proloc omfattas av 2 års installationsgaranti med fri service avseende installationsbrister så som sprickbildning i vägg eller färgsläpp.

Säker mot inbrott, brand och brandgaser

En Proloc säkerhetsdörr ger ett mycket säkert skydd mot inbrott. Dessutom kan den rädda ditt och dina familjemedlemmars liv om olyckan är framme och giftig gas sprider sig i din trappuppgång. Skulle en brand uppstå i din lägenhet skyddar du även dina grannar genom att hindra och fördröja brandens framfart. Det är den giftiga röken och inte branden i sig som är den vanligaste dödsorsaken vid bränder. Sedan 2013 är det lag på att nyinstallerade dörrar i trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. Tänk på att ett brevinkast försämrar skyddet mot brandgaser och ofta är postboxar i trapphuset att föredra. Är du fastighetsägare eller sitter i en bostadsrättsförenings styrelse är det ditt ansvar att dörrarna monteras enligt lagen.

dorr-1

Storgatan

Enkeldörr med fyra dörrspeglar. Med pålimmade lister och plattor i trä samt handmålad. Låsbehör i mässing och brevinkast.

dorr-2

Kungsholms Hamnplan

Enkeldörr med tre dörrspeglar. Ådringsmålad MDF-panel. Låsbehör i mässing och brevinkast. Ringknappen överflyttad från originaldörren.

dorr-3

Nobelgatan

Pardörr med sex dörrspeglar. Med pålimmade lister och plattor i trä samt ådringsmålad. Övre stuckatur överflyttas från originaldörren. Låsbehör i mässing och brevinkast i foder.

Säkerhetsdörren som anpassas efter din originaldörr (eller valfri design)

På våra säkerhetsdörrar av stål tillverkar och monterar våra skickliga finsnickare en träpanel med din gamla trädörr som förlaga. Det enda som vid första anblick avslöjar att dörren är en säkerhetsdörr är PROLOC-emblemet. Våra paneldörrar blir alltid mycket lika originalen men för att uppfylla  brandsäkerhet, ljuddämpning och inbrottsskydd krävs några grundläggande skillnader vad gäller lås, gångjärn och tjocklek på dörrblad och karm.

 

Tidstypiskt

Varje arkitektonisk stil har sitt eget uttryck och karaktäristiska detaljer som vi tar hänsyn till, oavsett design eller tidsepok så kan vi skapa en dörr som är mycket lik originalet. (6) Boaseringar, avancerade ornamenteringar, K-märkta kyrkportar från 1800-talet, inget är oss främmande. Sedan 2005 installerat mer än 20.000 säkerhetsdörrar med paneler i gammal stil i Stockholm, Göteborg, Malmö, Visby, Oslo och Helsingfors. Vi har ett flertal gånger samarbetat med stadsantikvarier för att återskapa dörrar och portar till kulturminnesmärkta byggnader. Vi erbjuder exklusiva beslag matchande originalet såsom dörrhandtag, namnskyltar och ringklockor.

Lagerrensning! Missa inte vår lagerrensning, du hittar den i menyn längst upp till höger. Halva priset på 50 utvalda dörrar.


Fördelar med Prolocs säkerhetsdörrar

Hög ljuddämpning. Dörren är testad att dämpa 44 dB. Lyssna nedan på inspelning från ljudprovningen och upplev skillnaden på öppen och stängd dörr:

 

Kraftig stålkarm. Vi ersätter den gamla karmen med en stålkarm som har 1,5 mm stålplåt i hela konstruktionen. Detta är grövre än de flesta dörrar på marknaden.

Foderbildande stålkarm som standard. Ersätter träfoder och är mycket mer tålig mot stötar och slag.

Bakkantstappar. Tre fasta tappar i bakkant på dörrbladet svänger in i karmen när dörren stängs. Förhindrar att det går att lyfta av dörrbladet på gångjärnssidan.

Tre svetsade gångjärn i stål klarar stor belastning.

Extra kraftig stålplåt. Alla sidor är utförda i 1,5 millimeters stålplåt. Uppgraderar du till Klass 4 får du dessutom dubbel plåt på angreppssidan, det vill säga totalt 3 millimeter plåt.

Bättre isolering. Prolocs säkerhetsdörr är som standard 63 mm tjock och har mer isolering än många andra dörrar på marknaden. Detta gör stor skillnad vad gäller såväl ljud- som värmeisolering.

Mottura säkerhetslås. Sju kolvar låser in i karmen. Fem kolvar horisontellt, en kolv uppåt och en kolv nedåt.

Assa hakregellås. Kompletterar säkerhetslåset och är det lås som ska vara låst nattetid.

Tittöga, mekanisk ringklocka, trycken och vredsats ingår oftast i grundpriset.

Door-details
Visa större bild

sakerhetsdorr-install

Enkel installation av din nya säkerhetsdörr. Så här går det till:

  • 1.Den gamla dörren demonteras och forslas bort (meddela om ni vill behålla den). Vi tar alltid bort hela karmen för en säkrare slutprodukt och dessutom snyggare finish samt för att behålla full bredd och höjd i dörröppningen. Tid ca 30 minuter.
  • 2.Den nya säkerhetsdörren lyfts på plats, vägs av och fästs med 16 betongskruv (24 st för inbrottsklass 4). Glipan mellan karm och vägg drevas eller tätas med brandsäkert fogskum. Tid ca 1 timme.
  • 3.Låsbehör, brevinkast och eventuell träimitation monteras. Ska dörren ha panel monteras oftast tillfälliga låsbeslag och brevinkast ersätts med en tillfällig brevlåda. Tid ca 30 min.
  • 4.Invändiga omfattningar monteras. Tid ca 40 min.
  • 5.För paneler i gammal stil krävs extra anpassningar, som exempelvis platsmålning. Korrekta låsbeslag samt brevinkast är det sista som monteras på din nya säkerhetsdörr från Proloc. Olika tidsrymder beroende på estetik. 

Proloc har installerat över 20 000 säkerhetsdörrar

Sedan starten 2005 har Proloc installerat drygt 20.000 säkerhetsdörrar av högsta kvalitet. I vår egen fastighet i Ulvsunda i Stockholm finner du vår välsorterade utställning dit du är mycket välkommen på besök för att diskutera säkerhetslösningar. Här finner du även Proloc Säkerhetsbutik med certifierad nyckelservice. Dessutom finns här vårt snickeri, kontor och lager. Proloc har 27 anställda som hjälper dig hela vägen från idé till färdig installation.

Vi hjälper dig hela vägen

Vi sköter hela processen från mätning till installation. Alla dörrar målas på plats för att exakt återskapa och anpassa utformningen till trapphusmiljön. Med en paneldörr från Proloc får du en säkerhetsdörr av högsta kvalitet samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

 

Uppgradering till klass 4

Uppgradering till klass 4 enligt EN1627 kostar 4.000 kr inkl. moms

Skillnad mot Proloc klass 3:
– Mer dubbelplåt på angreppssidan
– Extra borrskydd för Motturalåset
– Extra förstärkningar vid de vertikala låspunkterna
– Assalås med hakregel och borrskyddad cylinder
– Fler fästpunkter mellan karm och vägg

 

Vill du veta mera?

Om du funderar över något, kontakta oss gärna!

08 - 26 48 10

Alla kontaktuppgifter

Jag vill ha offert!


( 2st max 4mb )


Målning av trapphus

Vi hjälper fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommunala fastighetsbolag att skapa förbättra hela trapphusmiljöer. Proloc kan agera totalentreprenör till din trapphusrenovering.

Mer om målning av trapphus »

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig per e-post eller telefon inom kort